© Elohim Centre

Chalcedoon

Bekijk Chalcedoon halfedelstenen in de webshopChalcedoon hanger

Chalcedoon hangerLeverbaar
EUR
new
https://elohim-edelstenen.nl/tracker/kristallen/edelstenen-hangers-kristallen-knuffelstenen/hanger-stenen/118238_chalcedoon-hanger
Bestel deze Chalcedoon hanger online vanaf €5.50
Chalcedoon  agaat  halsketting

Chalcedoon agaat halsketting

Afgewisselt met kleine ronde blauwe chalcedoonkraaltjes met een ingenieuze zilveren sluiting. Chalcedoon agaat bevordert zowel een goede communicatie als ook goed kunnen luisteren naar anderen. Het schept harmonie tussen lichaam en geest, emoties en ziel. Maakt blijmoedig en vergroot het zelfvertrouwen.


Leverbaar
EUR
new
https://elohim-edelstenen.nl/tracker/kristallen/sieraden/hals-kettingen/119846_chalcedoon-agaat-halsketting
Bestel deze Chalcedoon agaat halsketting online vanaf €112.00
Chalcedoon ring zilver maat 18,25 (57)

Chalcedoon ring zilver maat 18,25 (57)

Chalcedoon schept harmonie tussen geest, lichaam, emoties en ziel. Het maakt blijmoedig en het helpt om je zachtheid en kwetsbaarheid te uiten. Chalcedoon geeft zelfvertrouwen en het stinmuleert om je eigen weg te gaan.


Leverbaar
EUR
new
https://elohim-edelstenen.nl/tracker/kristallen/sieraden/ringen/122319_chalcedoon-ring-zilver-maat-1825-57
Bestel deze Chalcedoon ring zilver maat 18,25 (57) online vanaf €68.00
Chalcedoon kristallen ruw, cluster

Chalcedoon kristallen ruw, clusterLeverbaar
EUR
new
https://elohim-edelstenen.nl/tracker/kristallen/clusters/124139_chalcedoon-kristallen-ruw-cluster
Bestel deze Chalcedoon kristallen ruw, cluster online vanaf €81.00
Chalcedoon geode

Chalcedoon geodeLeverbaar
EUR
new
https://elohim-edelstenen.nl/tracker/kristallen/clusters/125016_chalcedoon-geode
Bestel deze Chalcedoon geode online vanaf €39.00

Vindplaats: Verenigde Staten, Australie, Tsjechie. Slowakije, IJsland, Mexico, Nieuw-Zeeland, Turkije, Rusland, Brazilie, Marokko.

Kleur: wit, roze, blauw, rood, grijsachtig.

Chalcedoon is eigenlijk een groep cryptokristallijne kwartsen met een vezelachtige structuur. Enkele stenen die binnen deze categorie vallen zijn bijvoorbeeld carneool, een rode tot donkerbruine soort, het groene, doorzichtige prasem, onyx, met witte en zwarte banden, het appelgroene chrysopraas en heliotroop is een groene variant met roodachtige vlekjes. Wanneer er smalle banden van verschillende kleuren overlopen wordt de steen agaat genoemd. Enkele andere soorten chalcedoon zijn bijvoorbeeld: sardonyx, blauwe chalcedoon, rode chalcedoon, roze chalcedoon en dendrietenchalcedoon.

Chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen.

Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weestanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmoment en is daar om een goede steen om te dragen tijdens examens.

Fysiek werkt chalcedoon reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend en bevordert het imuunsysteem. De steen heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insuline productie en dus diabetes. Het versterkt het moedergevoel en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding.

 

Overzicht geneeskrachtige halfedelstenen en kristallen

     
© Elohim Centre, realisatie: Fargeau