© Elohim Centre

Vuursteen

Bekijk Vuursteen halfedelstenen in de webshopVuursteen hanger

Vuursteen hangerLeverbaar
EUR
new
https://elohim-edelstenen.nl/tracker/kristallen/edelstenen-hangers-kristallen-knuffelstenen/hanger-stenen/118746_vuursteen-hanger
Bestel deze Vuursteen hanger online vanaf €14.00

Blijf ik wel of niet in de relatie of bij deze werkgever?
Vuursteen brengt rust in je hoofd en trouw aan jezelf, je Doel en je kernkracht. Na het loslaten van alle voors en tegens die de mind steeds opnieuw opwerpt, helpt de vuursteen je in je buik en basis te zakken en keert loslaten en ontspanning terug. En als vanzelf volgt dan het weten van de juiste keuze, zonder de twijfels en hoofdbrekens. Deze edelsteen brengt ons Nu, naast het wereldse gebruik, ook veel goeds op lichamelijk en psychisch gebied.

Lichamelijk/geestelijk:
Het is goed voor de kalkhuishouding van het lichaam en heeft hierdoor een goede invloed op het beendergestel, (kalk)nagels, gebit, etc. Het zorgt voor ontslakking van de nieren (sacraalchakra) en zorgt hiermee voor het afvoeren van (oud) verdriet (hartchakra). Het is een weldadige steen voor de hormoonhuishouding bij mannen en vrouwen en sterkt de zenuwen (derde oog). Het systeem als geheel wordt in balans gebracht en tot rust gebracht. Vuursteen beschermt de aura van binnenuit.
Vuursteen � een oude steen in de nieuwe tijd

Andere namen voor vuursteen zijn bijvoorbeeld silex, flint. Chemisch gezien is vuursteen siliciumdioxide (SiO2) met gebonden water, welke kristallijn is opgebouwd. Het is een erg hard gesteente (7). De kiezel kristalliseerde uit, net als kandijsuiker dat doet rond een katoenen draadje. Dat gebeurde op bijvoorbeeld graafgangen van kreeften, wormen of andere dieren. Er worden dan ook veel fossielen in dit gesteente gevonden.

Verdere weetjes
Het gesteente wordt vuursteen genoemd omdat een slag op een stuk vuursteen met een stuk ijzer of pyriet kan resulteren in vonken, waarmee, met de nodige ervaring, een droog, brandbaar materiaal (zoals een plukje los katoen of gedroogd mos, of tondelzwam) aangestoken kan worden. De vonken ontstaan door kleine ijzerdeeltjes die spontaan in de lucht oxideren waarbij veel warmte vrij komt zodat de deeltjes gaan gloeien. In de steentijd en nog tot in de vorige eeuw werd de steen gebruikt om vuur mee te kunnen maken. Vanwege de scherpe breukranden was vuursteen ook uitermate geschikt om er gebruiksvoorwerpen van te maken met een snijkant als pijlpunten, bijlen, hamers, messen.

 

Overzicht geneeskrachtige halfedelstenen en kristallen

     
© Elohim Centre, realisatie: Fargeau