© Elohim Centre

Heliotroop

Bekijk Heliotroop halfedelstenen in de webshopHeliotroop (bloed jaspis)  hanger

Heliotroop (bloed jaspis) hangerLeverbaar
EUR
new
https://elohim-edelstenen.nl/tracker/kristallen/edelstenen-hangers-kristallen-knuffelstenen/hanger-stenen/117998_heliotroop-bloed-jaspis-hanger
Bestel deze Heliotroop (bloed jaspis) hanger online vanaf €5.50
Heliotroop (bloed jaspis) knuffelsteen

Heliotroop (bloed jaspis) knuffelsteenLeverbaar
EUR
new
https://elohim-edelstenen.nl/tracker/kristallen/edelstenen-hangers-kristallen-knuffelstenen/knuffelstenen/118116_heliotroop-knuffelsteen
Bestel deze Heliotroop (bloed jaspis) knuffelsteen online vanaf €6.50

Vindplaats: Australie, Brazilie, China, Tsjechie, Rusland, India.  

Heliotroop vertegenwoordigd lichtkracht van Christus in de aarde. Het is sterk aardend. Deze steen geeft troost bij tegenslag en helpt om onzelfzuchtig te zijn.

Heliotroop wordt ook wel bloedjaspis genoemd omdat hij behoort tot de jaspis-familie. Ook deze steen heeft een sterke werking op ons bloed maar dan met name i.v.m. een reinigende werking op de organen. Ook helpt hij bij hartaandoeningen (hartritmestoornis)en longproblemen en gaat hij zenuwontstekingen tegen. In de zwangerschap helpt hij bij een tekort aan ijzer, buikpijn en aandoeningen van het onderlijf. Helpt bij aderverstopping/pijn, aambei, oedeem, benauwdheid, oorsuizen, spier-reuma- of zenuwpijnen. Versterkt de ijzerhuishouding.Hij is sterk aardend, en kan de lichtkracht van Christus in de aarde en dus ook onszelf verankeren. Bevordert de lymfestroom en spijsverteringsprocessen. Ontgift de lever, darmen, nieren, milt en blaas. De oude Egyptenaren gebruikten hem om gezwellen te laten verschrompelen. Krachtige beschermer tegen griep, infekties, virussen, loopneus en oorpijn.

Op het psychische vlak geeft bloedsteen moed en flexabiliteit. Hij modigt onzelfzuchtigheid en idealisme aan. Geeft kracht bij geestelijk uitgeput zijn.

Heliotroop komt het sterkst binnen als hij op het hartchakra wordt gelegd voor een zonnig gemoed (Helios=Grieks voor zon)  en (werk)plezier, levenslust, tevreenheid en vitaliteit. maar straalt ook uit naar de zonnevlecht. Hij komt niet in een rechte lijn bij ons binnen maar spiraalsgewijs, het duurt dus even voordat je de uitwerkinng bemerkt tijdens meditatie. Dit kun je versterken met een combinatie rode jaspis/ heliotroop. Ook de chakras eerst openen met een massagestaaf van bergkristal kan erg goed werken. Onder het kussen bij enge dromen en angsten. Helpt tegen gespannenheid, zielsverwarring en agressiviteit. Verhoogd het concentratievermogen. Stimuleert oplossing-verlichting bij levensvraagstukken.

Spiritueel zorgt bloedsteen voor meer spiritualiteit in het dagelijks leven.

 

 

 

 

Overzicht geneeskrachtige halfedelstenen en kristallen

     
© Elohim Centre, realisatie: Fargeau