© Elohim Centre

Toermalijn

Bekijk Toermalijn halfedelstenen in de webshopToermalijn hanger blauw indigoliet  hanger

Toermalijn hanger blauw indigoliet hangerLeverbaar
EUR
new
https://elohim-edelstenen.nl/tracker/kristallen/edelstenen-hangers-kristallen-knuffelstenen/hanger-stenen/118429_toermalijn-hanger-blauw-indigoliet-hanger
Bestel deze Toermalijn hanger blauw indigoliet hanger online vanaf €14.00
Toermalijn hanger roze rubeliet hanger

Toermalijn hanger roze rubeliet hangerLeverbaar
EUR
new
https://elohim-edelstenen.nl/tracker/kristallen/edelstenen-hangers-kristallen-knuffelstenen/hanger-stenen/118431_toermalijn-hanger-roze-rubeliet-hanger
Bestel deze Toermalijn hanger roze rubeliet hanger online vanaf €14.00
Toermalijn hanger groen

Toermalijn hanger groenLeverbaar
EUR
new
https://elohim-edelstenen.nl/tracker/kristallen/edelstenen-hangers-kristallen-knuffelstenen/hanger-stenen/118433_toermalijn-hanger-groen
Bestel deze Toermalijn hanger groen online vanaf €14.00

Vindplaats: Sri Lanka, Brazilië, Afrika, Verenigde Staten, West Australië, Afghanistan, Italië

Kleur: zwart, bruin, groen, roze, rood, geel, blauw, watermeloen, blauw-groen.

Toermalijn heeft een bijzonder ingewikkelde atoomstructuur. Bij verhitting of opwrijving kan het ook papiersnippers aantrekken. De ene kant is dan positief geladen, de andere kant negatief. Het kristal heeft hierdoor een pyro-elektrisch karakter en kan daardoor zowel spanning ontladen alsook positieve energie terugbrengen. Deze edelsteen behoort bij de nieuwe stenen. In de 18e eeuw is hij pas ontdekt.

 

Spirituele en geneeskrachtige eigenschappen:

Toermalijn aardt spirituele energie, reinigt en balanceert alle chakra's en vormt een beschermend schild om het lichaam. Toermalijn is een sjamaansteen, te gebruiken bij waarzeggen met kristallen. Toermalijn staven zijn nuttige geneeskrachtige hulpmiddelen. Ze reinigen de aura, verwijderen obstakels, verdrijven negatieve energie. Ook specifieke problemen worden aangepakt met Toermalijn. Ook is toermalijn zeer weldadig voor de tuin en planten, het houdt ongedierte op afstand. Op psychisch niveau helpt toermalijn om jezelf en anderen te begrijpen, bevordert zelfvertrouwen en vermindert angst. Het trekt inspiratie, mededogen, verdraagzaamheid en voorspoed aan.  Brengt de twee hersenhelften in balans en is nuttig bij behandeling van dyslexie. Brengt mannelijke en vrouwelijke energie in je lichaam in evenwicht.

Toermalijn helpt bij: zenuwachtigheid, gespannenheid, ziekte van Menière, onrust, onevenwichtigheid, drift, agressie, nekpijn, rugpijn, hartklachten, bloedruk, hartzeer,

Roze Toermalijn

Zorgt dat je wat meer om jezelf kunt geven. Hij ontlaadt vastgezette psychische en/of lichamelijke hartenpijnen. Bij dergelijke pijnen kun je naast het dragen van een steen hiervoor, heel goed een cirkeltje leggen van enkele roze Toermalijntjes op je borstbeen en een aardende zwarte Toermalijn onder aan de romp, op de basischakra. Met je hand, of beter nog, met een heldere Bergkristalpunt , maak je dan over de roze steentjes op je borstbeen (hartchakra) een draaibeweging. Emotionele en zelfs lichamelijke pijnen kunnen zich dan losmaken. Is goed voor hart, longen en huid.

Rode Toermalijn

Is heel aardend. Niet goed voor driftige mensen, of voor iemand met te hoge bloeddruk. Vergroot het vermogen om liefde te begrijpen, bevordert tact, flexabiliteit en sociaal gedrag. Het tempert overmatige agressie of passiviteit. Het geneest het heiligbeenchakra. Deze kleur geeft doorzettingsvermogen, verwijdert giftige stoffen en is goed voor hart, spijsverteringsstel, de bloedvaten, de voortplantingsorganen, spierkramp en verkoudheden.

Zwarte Toermalijn

Ontlaad erg goed elektromagnetische straling, elektrosmog e.d. dat ze ook gebruikt worden voor de meterkast, computer, telefoons, televisie en bougiebedrading van de auto.

Zwarte toermalijn verbindt je heel direct en diep met Moeder-Aarde energie, waardoor je aarding stevig en sterk neergezet wordt. Daardoor wordt ook je algehele energiedoorstroom verbeterd. Zwarte toermalijn helpt om afvalenergieën uit je systeem af te voeren , hierdoor brengt zwarte toermalijn diepe ontlading van spanningen, stress en andere vastgezette energieën.

Blauwe Toermalijn

Helpt goed tegen nekpijn, stotteren of andere gespannenheid bij het uiten.

Ook kennen we de Toermalijnkwarts. In een Bergkristal zitten er dan zwarte naaldjes Toermalijn ingesloten. Deze steen werkt, net als de pure Toermalijn, goed bij verdriet. Door het lichtende kwarts laat hij je ook weer het positieve zien zodat je uit vicieuze cirkels kunt komen. Het is de steen bij hyperventilatie!

Gele toermalijn

Behandelt de maag, lever, milt, nieren en galblaas. Stimuleert de zonnevlecht en vergroot persoonlijke macht. Het opent de spirituele weg en is bevorderlijk bij intellectuele bezigheden en zakelijke beslommeringen.

Watermeloen toermalijn

Verbindt het hartchakra met het Hogere Zelf en koestert liefde, tederheid en vriendschap. Het verlicht depressies en angsten, bevordert innerlijke zekerheid en leert je geduldig, tactvol en diplomatiek te zijn. Het bevordert herstel van de zenuwen, vooral bij verlammingen of MS. Helpt bij stress.

Bruine toermalijn

Deze steen is aardend, het reinigt en opent het aardechakra en het reinigt ook de aura. Bruine toermalijn stimuleert gemeenschapszin en zorgt ervoor dat je je thuis voelt in een grote groep. Deze steen is nuttig bij slecht functionerende gezinsrelaties. Het behandelt darmkwalen en huidziekten.

 

 

 

 

 

 

Overzicht geneeskrachtige halfedelstenen en kristallen

     
© Elohim Centre, realisatie: Fargeau